Supergirl





Tillbaka i Gbg

Senaste veckan har vi varit i Stöten, därför den obefintliga blogguppdateringen. Jag lyckades med att inte ta ett enda kort i backen men det var iofs mest dimma alla dagar utom två. Det var trots det riktigt skönt att åka lite utför. Jag och Ida åkte även längd en dag vilket ingen av oss gjort sedan vi var barn. Vi tog oss fram men mycket mer var det inte...

Här kommer en del kort (på framförallt Sigrid) från veckan.


4 vuxna och ett barn krävde sin packning. Men det gick.

Det gick faktiskt väldigt bra i bilen upp. Underhållning av Ida, farmor och Ipod hjälpte till.

Det stora nöjet under veckan var att springa i de oändliga korridorerna. Ännu bättre var det när Sigrid hittade några barn att leka med. Men i brist på barn gick farmor lika bra :)

Ida och Peder i full fart (nåja) i längdspåren

Första dagen var det fint väder och vi tänkte att det kunde vara mysigt att grilla korv. Det var det fram till att Sigrid fick rök i ögonen och blev otröstlig :(
Sigrid dansade för fullt på After Ski


Hjälper till med maten





Sigrid och jag fikar (med lite hjälp av Ida)

Det fanns inte plats för så många leksaker, men de räckte gott och väl.

ute i korridoren                                                          inne i lägenheten

Sovdags. Sigrid gick frivilligt till sängen denna kvällen vilket aldrig har hänt innan. Men det visade sig att hon inte var så pigg heller. Vi vaknade av att hon kräktes i sängen och hade troligen magsjuka. Så det var bara att sitta uppe halva natten och få i henne vätskeersättning. Men nu är hon pigg igen.

Vi hade hållt henne vaken för att kunna ge ersättning. När vi tyckte det var dags att sova igen så tyckte inte Sigrid det. Så det var fram med Ipoden och titta på Pingu som gällde.


Invasionen

Sigrid kan bli glad av livets enkla, lite svensk punk á la Dennis och gänget.






Västen

Sigrid kommer åt en av sina klädlådor hemma vilket brukar leda till att alla möjliga plagg åker fram. Men senaste dagarna har födelsedagsvästen kommit fram flera gånger och igår var hon så nöjd när hon fick ha den. Så när hon slet fram den idag också så fick det bli den igen. Trots att det inte blev världens bästa matchning med Alfonströjan... Men bara tänk så fin den kommer vara till något annat.


Två videofilmer


En måndag i mars

Det är ganska mycket upp och ner när man är pappaledig. Både från dag till dag och från timme till timme. Både för Sigrid och för mig. Idag tänkte jag köra en liten måndagsbeskrivning.

Idag vaknade Sigrid vid sex ungefär, en för henne allt vanligare tid... efter att ha ätit en ok grötfrukost så snubblade hon mest runt här hemma och var supertrött. Jag var nog ännu tröttare så det kändes som att det skulle bli en lång dag. Men efter att ha fått henne att somna vid nio så kunde vi båda vila ut lite. Efter en och en halv timme började jag bli lite rastlös och hunnit sakna henne igen. Strax därefter vaknade hon och det var dags för dagens kritiska moment, att äta. Det gick hur bra som helst med våfflor och potatis/morötter-burkmat. Nu var humöret på topp hos oss båda och vi busade och lekte ett tag, både tillsamnas och hon själv.

Det är strålande solsken idag så vi tog en runda ner till stan för att hitta ett par skor till Sigrid. Vi har plockat bort åkpåsen ur vagnen så nu kan hon sitta upp ordentligt och hon älskar att sitta och kika (självklart med solglasögonen på). När vi hade shoppat Sigrids första egna skor så var vi tvugna att testa dem. Vi satte oss vid en bänk vid kungsportsplatsen och Sigrid traskade runt (mest kring pappas ben men även själv) och verkade charma en del förbipasserande.

Väl hemma igen så fick det bli lite välling, våfflor och mys vid middagsbordet. Sen gav jag Sigrid hennes skor så hon kunde leka med dem. Efter att hon försökt sätta på sig dem själv ett tag så hjälpte jag henne och hon kunde gå runt väldigt nöjd och stolt i lägenheten. Det var väl mer klampa än gå iofs...

Sen var hon dödstrött igen då klockan började närma sig tre, då hon brukar sova en liten stund. Jag vet att hon skulle somnat i vagnen direkt om jag hade gått ut men jag orkade faktiskt ut igen. Så det fick bli en liten fight vilket slutade med att både hon och jag somnade i våran säng till tonerna av hippieavslappningen ("De gula regnbågsbarnen säger att ärlighet är viktigt. Är man ärlig så skiner man som starkast" osv..)

Och nu sitter jag här och skriver men borde väl röja upp lite i lägenheten.

Bilderna nedan är från eftermiddagen.













Snart är det skolstart.



Ettårskalas (igen)








(Sofie, du får gärna skicka den fina bilden på Sigrid och tårtan till mig eller Ida)






Städdag för vissa och bus för andra



BigBobbyCar

Den är rolig att sitta på men det går inte så snabbt framåt. Det underlättar väl inte när man har fötterna på ratten istället för på marken...




1001 album.... 1965

Trots att Dylan släppte två grymma album 1965 (Highway 61 Revisited och Bringing It All Back Home) så får han stå tillbaka idag. Istället blir det country/hillbilly från Buck Owens And His Buckaroos och soul med Otis Redding.

Buck Owens And His Buckaroos -Wham Bam
från I've got a tiger by the tail
Om jag fattat det rätt så kommer Buck Owens in på slutet men det är Don Rich som sjunger låten (även på skivan)




Otis Redding - My Girl från Otis Redding sings Soul


Känsliga tittare varnas..


Självklart var jag inte hemma, sådana dumheter håller inte Sigrid och jag på med :)


Blir man så gosig när man fyllt ett?


Idag har jag och Sigrid haft en underbar dag. Hon var glad både när hon vaknade på morgonen och efter förmiddagsluren. Vi har badat, duschat, busat, låtsatsfikat, varit på rytmik (tyvärr inga bilder men hon älsakde det idag), gungat ute och varit ute och gått i solen. Just nu sitter hon och fikar med Ida vid sitt nya bord med sin nya servis. Här kommer några bilder från dagen.



Väldigt fin tröja, tyvärr är väl kvaliten sådär.. Huvudet trillade av efter sovstunden









En feminin raggare?


Nu har det smält bort tillräckligt för att komma fram till gungorna i Krokslätt.

Tea, anyone?





Läsestund



1001 album.... 1964

Idag bjuds det på lite soul med Solomon Burke och dagen till ära (Internationela kvinnodagen) You don´t own me i Dusty Springfields version. Enjoy


Solomon Burke - If you need me
från Rock´n Soul



Dusty Springfield - You don´t own me från A Girl Called Dusty



Fiskdamm







Ettårskalas

































Grattis Sigrid 1 år!!




Inspektion av festlokalen







Nu har solen kommit



1001 album.... 1963


Bob Dylan - Bob Dylan´s Dream från The Freewheelin´Bob Dylan
Denna låt är en av de starkaste på ett album med många klassiker. Jag väljer dock att visa en video där Judy Collins framför låten, mkt bra också.




Sam Cooke - Chain Gang från Live at the Harlem Square Club



Getz/Gilberto - Girl from Ipanema från Getz/Gilberto



Beatles får stå över den här gången, det kommer nog fler chanser.


YES! Allt fixat med försäkringskassan.

Nu blir det inget Arla i sommar!!

1001 album.... 1960-62


Jag tänkte lägga ut lite låtar från 1001 album du måste höra innan du dör allteftersom jag betar igenom den. Jag har buntat ihop 1960-62 då det inte är så många album representerade i boken och bjuder på några favoriter (av de som fanns tillgängliga på YouTube)

The Everyl Brothers - Love Hurts från A Date With The Everlyn Brothers (yes, originalet till Nazareths version)



Joan Baez - Silver Dagger från Joan Baez



Muddy Waters - I´ve Got My Mojo Workin från Muddy Waters at Newport


Varför ska man se något när man går?


Soffhäng





Tandläkarbesök

Jaha, då har Sigrid varit hos tandläkaren för första gången. Och det var, ja vad ska man säga.... ganska meningslöst. Men det var en trevlig utflykt :)

1001 album du måste höra innan du dör


Jag inhandlade förra veckan mitt enda bokreaköp det här året, 1001 album du måste höra innan du dör. Så nu har jag börjat den långa resan att lyssna genom alla album. Boken sträcker sig från 1955 till 2007 men jag började med 1970. Visserligen har jag hört vissa av de flesta riktigt bra albumen just 1970 men det finns definitivt många trevliga överraskningar, som t.ex James Taylor - Sweet baby James och The Stooges - Fun House. I klippet ser vi James Taylor tillsammans med Johnny Cash när de kör Oh Susanna. En väldigt mycket bättre version än den som fanns som förprogrammerad melodi på min brors keyboard när vi var små.


RSS 2.0