Melonätning och vattenspridare








Slottsskogen


Då jag haft ganska bristande tålamod med Sigrid den senaste veckan (jag skyller på värmen och trötthet) så tänkte jag att det var dags att hitta på något roligt idag. Jag började dagen med att grädda våfflor till matsäcken och redan kl halv nio  var vi på väg till Slottsskogen. Det blev mycket djur och natur men jag tror att Sigrids favorit var älgarna och självklart lekplatsen Plikta.














Vatten!!!!





Invigning av staffliet





Midsommarafton

Kransbindning hemma, picknick i trädgårdsföreningen och grill på Brynolfsgatan. Hur skönt som helst!




















Blandat från senaste segdagarna



Blöjbyte på Pingu och väldigt rolig lek med spegeln


En cykeltur till en lekplats i Olskroken


Sitter på pottan med betoning på just bara sitter. Senare hämtade hon sina skedar och använde pottan som tallrik, mums. Jag bör väl tillägga att hon inte har använt den än...


Värdelösa vattenballonger som iallafall gick att blåsa upp, lika roligt tyckte Sigrid

IKEA











Trädgårdshäng med mormor och morfar



Rensar i trädgården




Det gäller att passa på






Ny gräsklippare och dockvagn






Försmak


Vi har haft besök av Sigrid mormor och morfar i helgen. Idag ska jag iväg och jobba så fler bilder kommer nog inte förrän i morgon.


Kvällslek

Idag är Ida iväg så jag och Sigrid har haft hela dagen för oss själva. Efter vi sovit och kollat lite fotboll gick vi iväg en runda till stuxis. Sigrid har som ni kanske sett en väldigt bra keps när det gäller att få skydd för solen. Den är inte lika bra när man vill se hennes ansikte, känns som jag ser en kepsskärm större delen av dagen. Det hjälper inte att man drar upp den för lika snabbt drar hon ner den igen. Det är väl iofs bättre än att hon tar av den. Så det får bli bilder underifrån för att överhuvudtaget få med hennes ögon :)

 

 


Avslutning på Krokis

Idag var det antagligen sista gången vi var på öppna förskolan i Krokslätt innan sommaren. Det bjöds på mackor, kaffe och prinsesstårta. Sigrid lekte för fullt men var lite gnällig vissa stunder. Jag tror att hon reagerar lite för att de andra barnen börjar komma ifatt henne rent motoriskt. Hon är inte ensam om att springa runt och nu är de andra lite kaxigare och kan t.ex ta leksaker från henne. Hon får nog vänja sig inför förskolestarten...




Grötfrukost och nya kaffekoppar


 


Stuxis











Matardags





Ingen kamera

Jag hade tyvärr inte systemkameran med till Gamlestaden igår, men det får duga med mobilbilder. Vi hade en heldag med Hell och Milian och var bland annat och gick på Kvibergs vackra kyrkogård. På utsiktsbilden kan man skymta ullevi, läppstiftet och gasklockan men man såg över hela Göteborg. Fint var det. Det blev också fika, mys i soffan och lite fotbollstittande. Och ett litet jack i bakhuvudet efter en liten gungelefantsolycka.






Två tofsar







Fotbolls-VM vs. Pingu


Det är tur att jag kan låta Sigrid titta på Pingu på iPoden nu när det är fotbolls-vm....




Sigrid testar sin nya keyboard


Mums med fläskpannkaka



Skitdag som slutade bra i alla fall

Idag har det varit segt på Brynolfsgatan. Trots att Sigrid sov länge så har jag känt mig trött och seg hela dagen. Jag skyller allt på regnet, man har haft noll lust att gå ut och inomhus känner man sig instängd. Det vände lite när Ida kom och en tur på Ica hjälpte faktiskt lite, men inte helt. Så det fick bli en snabbrunda ner på stan istället som gav energin tillbaka (och även en Thåströmbok). Sigrid däremot har varit pigg och glad hela dagen, särskilt när hon fick äta bulle som syns på bilderna nedan.






Bus med Jelena









Sol, Gamlestaden, grill, kubb m.m


I lördags var vi hos Hell, Jelena och Milian och grillade. Vi hade väl inga större förhoppningar på att Sigrid skulle sova i Milians resesäng men hoppas kunde man ju alltid. Klockan tio lyckades vi få henne att somna efter en promenad med vagnen. Halv tolv var det dags att vakna (och därmed hemfärd för vår del) och efter spårvagnsfärd, nattning, välling m.m så var väl klockan halv två innan hon somnade igen. Inte så konstigt att klockan var 9.20 när hon vaknade idag :)

Men oj vad det var kul att leka på innegården!!








Sigrid blev jätteledsen när mamma gjorde något så hemskt som att ha ett annat barn i knät....














Redo för rutschkanan




Trädgårdsföreningen m.m

Jag och Sigrid har haft två varma och intensiva eftermiddagar på Stuxis (mån och tis) där hon har lekt för fullt. Igår var höjdpunkten vattenspridaren som hon självklart ställde sig mitt framför :)

Idag började dagen redan kl. 5 men det visade sig bli en härlig dag ändå. Redan klockan 8.30 cyklade jag och Sigrid iväg mot stan utan att veta riktigt vart vi skulle. Vi hamnade tillslut i parken vid Trädgårdsföreningen och det var riktigt skönt. En grön oas mitt i centrum med mycket fåglar, träd och blommor. Och även en fin lekplats visade det sig.

I eftermiddags blev det lek på baksidan med bla. annat plask i poolen och ett sista bus med grannarna innan de flyttar ut. Ida kom hem tidigt idag så hela familjen hann med att fika och leka tillsammans.

Hon har fortfarande en väldig vilja men skrikandet har lugnat ner sig efter helgen. Jag tror att hon inte har lika ont i tänderna längre :)












Spanarn





RSS 2.0