Mys med kossan





Krokis!

Från och med nu kallar jag öppna förskolan i Krokslätt för Krokis och öppan förskolan i Stuxbergsparken för Stuxis. Idag var det Krokis som gällde och Sigrid älskar att vara där. Idag blev det lite ritande, pusslande, rytmik, lek vid spisen, lek med bilar, lek med doktorsväskan, lek med klossar, lek med byggtorn och självklart lite rutschkana. puh!



 

 


Första upptäcksfärden i en leksaksbutik.


Sigrid var överallt och på allt. Det var väldigt roligt att se men kanske inte lika roligt om något år när en BabyBjörn-broschyr inte är tillräcklig distraktion för att få ut henne.

 


För några dagar sedan....

.... så tyckte Sigrid inte att det räckte med att klättra på pallen eller på soffan. Men pallen PÅ soffan är ju en strålande idé!


Second hand-fynd trodde jag. Men den funka...

dsc00852 (MMS)

Second hand-fynd trodde jag. Men den funkade tyvärr inte. :(


Brynolfs Massage AB









Beachens födelsedagstårtkalas

Sjukt god prinsesstårta!!

 

 

 

 

 

 

 


Hjärtat mitt





Varför måste jag ha byxor?????




Spindeltröja och lek med stenar



Onsdagspromenad

Igår trotsade vi blåsten och gick en promenad ner mot stan. Vi var och lekte vid Näckrosdammen, Hedens lekplats och på konstgräset.



Titt ut!


Hur kommer man upp här?

Jag gör som jag brukar...



Inte världens bästa video men man ser hur kul hon tycker det är med rutschkanan.

Kladd, kladd och kladd

Jag hann inte mer än komma hem i söndags så var det dags att åka till jobbet. Så Sigrid och Ida var återigen ensamma. Då passade de på att kladda lite i badkaret.






Vad händer egentligen när man är iväg?

Eftersom jag varit iväg i helgen så tankade jag över bilder från Idas mobilkamera för att se vad de hade hittat på. De verkar ju ha klarat sig alldeles utmärkt utan mig :)


Fika i solen


Mat och Krokslätts lekplats


Lite pocketläsning


Måla på baksidan


Stuxis och glassätning


Yoggikladd och våfflor vid sitt eget bord

Sigrid på Heden

I torsdags var jag och Sigrid nere på Heden och kollade på några kompisar som spelade fotboll. Sigrid var så jäkla nöjd med att springa runt på konstgräset. Jag fick springa och ta bort henne hela tiden då hon bara ville kuta efter bollen.




En underbar helg på Dyrön






Tack för lånet av huset Lagerwalls!


Spel                                                                         Grill


Vägen till bastun                                                       Bastun


Fotboll på lördagen


Sjukt mycket kebabkött!                                           PES


Havet precis utanför bastun. Självklart blev det badpremiär!

Dyrön i helgen


Jag tar lite ledigt från Sigrid och åker till Dyrön för herrhelg. Uppdateringar kommer antagligen måndag.
Trevlig Helg!

kvällsrumpavluftning



Lukas och Sigrid

Jag och Pontus har varit pappalediga samtidigt i ca två och en halv månad och bor ca 500 m i från varandra. Trots det har vi inte lyckats med att träffas förrän idag. Så idag var första gången Sigrid och Lukas hälsade på varandra :) Det skiljer bara två månader mellan dem (Sigrid är äldst, men minst).

Solen fortsätter att stråla över gbg så idag var det sommar igen. Jag och Sigrid var helt slut efter vi kom hem lek hos Lukas, promenad, Stuxbergsparken och ytterligare en promenad...









Undra om de inte var lite sura på varandra efter ett litet bråk om en boll..



En söt blivande hockeyspelare och förskolans mest creepy docka

Operation Desert Storm




Hon ser väldigt besvärad ut på bilden, men jag kan försäkra er om att hon tyckte det var roligt att hälla sand på sig själv.

Utrustning för att få i sig en burk mat





En oöppnad burk mat
En öppnad burk mat (nu tom)
En skål till maten (man får lägga upp lite i taget)
En tom burk + lock (används för distraktion i slutet av måltiden)
2 skedar

Men hon fick i sig en ettårsmatburk!!

En väldokumenterad dag


Idag var det sommar i Göteborg!! Eller vår iallafall. Jag och Sigrid har varit ute nästan hela dagen, på förmiddagen i trädgården och i eftermiddags på öppna förskolan.


Yoggi i trädgården.


Fika ute och mat inne. Jag behöver väl inte tillägga att det var ris i hela köket. Men Sigrid gillade det :)


Full fart i badet.


Det gällde att hålla Sigrid sysselsatt medans jag plockade fram fikat på öppna förskolan. Idag var första gången jag öppnade och var fikaansvarig och det tog lite tid att få fram allt..


Någon som är med på bandy?


Fikadags igen. Underbart att kunna sitta direkt på asfalten i bara t-shirt (för min del alltså). En annan pappa som gick förbi tyckte att jag hade det lite för bra :)

Det är väl klart man ska sätta sig mitt i leksaksskjulet....

 

Idag var det fullt med barn och vuxna på öppna förskolan. Men efter ca två timmar tyckte Sigrid att det fick räcka med att vara ute och gick in. Det är rätt skönt faktiskt att hon kan leka med de andra barnen men även sitta och pilla för sig själv.

Innan har Sigrid alltid försökt att gå upp på rutschkanan utan att använda stegen. Det har inte gått så bra. Men efter jag ledde henne uppför trappan två gånger så fixade hon faktiskt det själv. Det såg lite ostadigt ut men upp kom hon (och ner). Igen och igen och igen och igen och igen och igen....

Och självklart måste man gunga lite innan det är dags att gå hem.


Ettårskalas (en tredje gång)

Det var väl mer middag än kalas men trevligt var det iallafall. Sigrid fick fingerfärg och en sagobok av familjen Hällstrand. Det var gasen i botten hela kvällen (på Sigrid alltså) och Sigrid börjar bli alltmer social. Fast idag är det Milian som får stå i centrum eftersom han "fyller" sex månader.






Fisketur


Idag var jag, Hell och Kilmister och fiskade vid Marholmen. Eller jag fiskade inte så mycket utan fotade och fikade mest.
Det blev iallafall ingen fisk. Synd.














Shopping


Idag var hela familjen nere på stan och shoppade. Främsta målet var en mössa till Sigrid, vilket vi hittade, men det blev en del annat också. Det var ett härligt vårväder idag så vi var definitivt inte ensamma på stan men det gick förvånansvärt smidigt.

Efter lite häng i trädgården stack Ida på a.w och jag och Sigrid cyklade bort till Krokslätts torg och lekte på lekplatsen. En gunga, ett par hundar och ett äldre barn att beundra var receptet för en lyckad lekstund.



 

 












Grattis farfar önskar Sigrid med familj!


Sångpåse och fjädermassage


Stackars Sigrid som har fått stå ut med mig hela dagen idag. Trött och sur har jag varit medan hon nästan inte gjort annat än skrattat. Vi har haft sol i gbg men det har varit så blåsigt så jag fick bara ont i huvudet :( Så vi var mest inne och lekte, iallafall tills Ida kom hem, då var det fullt ös ute på tomten.

Det börjar bli standard att ha en liten stund i korgstolen med sångpåsen. Favoritlåtarna just nu är "Imse vimse" eller "Hjulen på bussen de går runt, runt...."

I helgen så fick mormor Sigrid i koma mha en fjäder från soffan. Jag var tvungen att testa själv idag då Sigrid hittade en till. Det var inga problem att få henne helt stilla. Om man däremot vågade ta bort fjädern, då jäklar...




1001 album.... 1966

Det har varit lite dåligt med musiklyssnande på sista tiden men nu är det dags för 1966 och då måste Dylan fram igen :) Jag vet att jag är förutsägbar men det är så bra. Lika förutsägbara är inte The Monks och vilket härligt album med Cuckoo som öppningsspår.


The Monks - Cuckoo




Bob Dylan - Visions Of Johanna



Nina Simone - Wild Is The Wind


Yoggi är mums!



Rundis och Randis









klätterapa eller?


Idag "gick" Sigrid uppför alla trappor i vårt hyreshus själv. Två gånger. Imponerad.


En dag i solen..

Ny sandlåda och premiärtur i cykelstolen. Gott.






















Sumobrottaren





Feber igen


I tisdags var det dags för feber för Sigrid igen :(  Hon kräktes under natten till onsdagen men det är tveksamt om det är magsjuka. Hon har varit bra i magen efter tisdagsnatten men har fortfarande feber. Vi var på öppna förskolan hela eftermiddagen i tisdags så det är väl inte så långsökt att anta att hon blev smittad där. Men kul hade hon ute bland alla barnen även om hon efter ett tag ville gå in och leka själv. Jag hade inte kameran med mig tyvärr.




Våfflor med grädde är mums!




Om man säger nej till Sigrid så sätter hon igång att skaka huvudet i en evighet. Jag försöker få henne att nicka åt ja, men då skrattar hon bara...




Nu kommer hon upp i soffan, fåtöljen och stolen i sovrummet. Nu är vår säng nästa utmaning för henne... Som tur är så är hon riktigt duktig på att gå ner. Men när hon ska ställas sig upp har hon väl inte riktigt koll :)

RSS 2.0