Upp hoppar lilla kanin


Livet utanför lägenheten


I går var vi hos Milian, Jelle och Hell och lekte. Sigrid stortrivdes (jag och Ida också iofs) och tyckte antagligen det var jättekul att se något annat än vår lägenhet och vårdcentraler.




















It just keeps coming....


YES!!!

Gröt, pappas blåbärspannkakor och pappas dillstuvade potatis! (plus välling of course)
Det går fint med maten idag.

Skit i försäkringskassan, hockeyförluster och annan skit- nu är Siggan pigg!
Har precis haft världens längsta gos :)


Idag var det dags för Östra Sjukhuset

De senaste dagarna har vi betat av Axessakuten, vårdcentralen och idag Östra sjukhushet. Men idag var det för att röntga och kolla Sigrids höft. Sigrid stortrivdes av att komma iväg en runda och lekte med två andra barn i väntrummen till röntgen och till ortopeden. Det var inte lika roligt inne hos läkaren. Inte för mamma och pappa heller då läkaren gick iväg för "konsultation med kollegorna". Vi hann bli rejält oroliga medans vi väntade men det är förhoppningsvis inte så allvarligt. Hennes höft hade inte växt riktigt som beräknat men det var en ökning sedan senast så det blir en extrakoll om sex månader. Det är bara att hoppas...

Nu är Sigrid i stort sett frisk, hon är bara lite hostig och hes. Natten har gått bättre även om vaknade två gånger och var ledsen. Men inget som inte två vällingflaskor och en plats bredvid oss kunde bota. Men då hon inte ätit så bra under dagen så var det väl bara väntat.

Väl hemma efter sjukhuset var hon i alla fall tillräckligt pigg för lite bus med Ida som ni kan se nedan.


Currylax

Om ni inte har provat lax med curry så tycker jag ni ska göra det. Jag blandade ihop creme fraiche, parmesan och curry. Sen bara kletade jag på det på laxen och in i ugnen 10 min. Serveras gärna med banan. Det ser kanske inte så aptitligt ut på min halvätna tallrik men gott var det. Det tyckte Sigrid också som åt för fullt.


Snö

Ni har redan fått se en bild från när Sigrid var ute i snön i trädgården. Nu kommer lite rörliga bilder..



Uppdatering från sjukstugan


Trots en nästan lika orolig natt så är Sigrid piggare idag. Hon var iofs redan piggare i natt men ville fortfarande inte sova utan skrek eller skulle leka... Nu på morgonen har hon ätit gröt (!), lekt både själv och med mig, gått runt massa (se filmen) och gosat med sina gosedjur. Det finns hopp om att vi kan röntga hennes höft imorgon.

Jag känner mig bättre idag men är fortfarande förkyld. Ida däremot är hemma från jobbet idag och har ont i halsen och är förkyld.


Mer videofilmer (inte från idag dock, så pigg är hon inte)

Roligt att det inte är alla sorters blöjor som duger att kasta i sängen...





Test med videoklipp

Jag ska eventuellt lägga upp lite videoklipp på Sigrid framöver så detta få funka som ett test. Jag har filmat med den inbyggda kameran i datorn när vi tittar på Drömmarnas Trädgård på SvtPlay för ett tag sedan.

För övrigt är det fortfarande sjukstuga på Brynolfsgatan....segt. Men jag och Sigrid var på vårdcentralen idag igen och öroniflammationen var på nedgång och läkaren upptäckte inget annat. Så det blir nog ett par trötta nätter/dagar till innan hon är frisk. :(



Grattis Köhnke!! Och tack för en härlig fest!


bild från http://www.packnyheter.se/default.asp?id=4473&show=more

I går disputerade Tobias, för er som vill sätta sig in vad han har hållit på med kan kika här t.ex.

fortfarande febrig...

Sigrid har fortfarande feber, är snorig och rosslig trots penicillinkur, panodil och hostmedicin. Det får bli ett besök till vårdcentralen när de öppnar. Men istället för en bild på en trött och hängig Sigrid får det bli en när hon var ute i snön för ett par dagar sedan.


Öroninflammation


Dåligt med sömn de senaste dagarna = dålig ork = dåligt med bloggande
Sigrid har haft feber tors-mån och sovit riktigt oroligt de senaste tre dagarna. Så idag gick vi ner till vårdcentralen och kollade öronen. Det var öroninflammation så nu är det penicillinkur som gäller i en vecka.

Några kort har jag tagit iallafall även om de flesta är på en seg Sigrid.




Välling är bra till mycket


Jag tror att vi snart få fixa lite fingerfärg till Sigrid (eller om hon får det när hon fyller år?). Att kladda med välling på våra nystädade golv är faktiskt ingen höjdare :)




Sigrid äter banan





Drömmarnas trädgård


Det är inte alltid man är uppe kl. 06.00 då Drömmarnas Trädgård brukar sändas (som tur är)
Men det finns ju SvtPlay så Sigrid kan ju få titta på Upsy Daisy, Ninky Nonk, Iggle Piggle och alla de andra.
Så här ser det ut, både framifrån och bakifrån.






Vällingdags

Det blir inte mycket mer än välling för den stackars lilla som har feber.




En febrig fis som tydligen vill ut och gå på morgonen



Nu är man fan gubbe...


Gårdagens planer kl 22: Konsert med Hästpojken
Verkligheten kl 22: En trött gubbe i sängen


En runda på Studiegången

I tisdags var jag och hjälpte Linn att fota några av hennes saker hon gjort i skolan. Jag behövde iofs inte göra så mycket mer än hålla i kameran, Linn hade koll på resten.


 

 

 

 


Öppna Förskolan sett från mobilen




Så här låg Sigrid i säkert fem minuter när vi kom. Jag började fundera på om jag råkat få fel unge på vägen dit..

 


En runda på stan


Idag skulle jag och Sigrid gå till Göteborgs Stadsmuseum för att spana in Gatans Poesi. Precis innan vi kom fram så somnade hon så det var bara att ta en runda på stan. När vi gick dit igen så upptäckte vi att det var stängt på måndagar. synd.


Städdag


Igår jobbade jag extra på Arla då tappen behövdes städas iordning ordentligt. Efter sex timmars plockande av gräddpaket, skrubbande av maskiner och annat roligt så var det dags att fortsätta hemma. Men som tur är så finns möjlighten att ta in hjälp för hushållsnära tjänster. Vår städhjälp var visserligen väldigt söt men hon var inte så effektiv..




...



BVC

Idag var jag och Sigrid själva (dvs. utan Ida) på BVC för första gången. Allt gick bra förutom att det gör jäkligt ont att få sprutor i benen. Då är det klart man blir lite ledsen.. men inte värre än att en leksak kan bota det. Vi har ju som sagt varit lite oroliga för Sigrids vikt (eller barnmorskan vi träffade senast var det) så jag trodde att vi skulle diskutera det idag. Men läkaren tyckte att Sigrid hade en jättebra kurva. Hon låg på en nivå högre när hon ammade men nu följde hon kurvan under. Vilket var helt normalt. Vi har ju kommit igång bättre med maten nu i veckan också så det är bara att fortsätta. Rygg, mage, höft, hjärta var också ok.

Nu är hon väldigt trött och jag hör henne ligga och gny lite i sängen. Men det vore ju för jäkligt om hon skulle somna ;)
Lin Baba och "dockan utan namn" tar hand om henne men jag är tveksam om det blir någon sömn.


Jag VILL gunga!!!





När pappa är i köket dansar Sigrid på bordet (och tittar på morgon-TV)


Klätterapa!!


Väderrapport


Det brukar vara ganska fint när det snöar men idag var det rätt tråkigt ute..




Mumsa banan


Då Sigrid inte har gått upp så mycket som hon borde och hon blivit väldigt mycket tjurigare med maten så är varje måltid en kamp. Jag försöker testa alla möjliga saker och denna veckan går det framåt. Idag fick hon i sig kall gröt med smör och blåbärssylt till frukost. Det slank även ner en halv rostad macka. Vid lunch funkade inte Flygande Kalle alls utan det fick bli mandariner med grädde. Det är ju iofs mycket roligare att sitta och plocka fruktbitar själv än bli matad med någon risröra :)  Efter lite fika på öpnna förskolan så blev det banan med grädde när vi kom hem. Mosad banan var fint men att själv hålla och äta i en halv banan var finfint. Senare på kvällen när Ida kom hem så värmde hon upp en matlåda med Köttfärs Bombay till sig själv. Helt otippat åt Sigrid som en galning, hon som inte brukar vara så förtjust i vår lagade mat. Och som kvällsmat blev det gröt med sylt igen. Skönt att se henne äta igen. Vi får hoppas att det håller i sig. (Sen att bordsskicket inte är perfekt alla gånger gör inte så mycket)






Öppna förskolan i Krokslätt

Idag vid halv ett tiden kämpade vi mot de snöiga vägarna och gav oss ut i riktning mot Krokslätt. Men då Sigrid inte sovit på förmiddagen så slocknade hon direkt i vagnen. Det innebar att jag fick gå fram och tillbaka längs Mölndalsvägen och runt Krokslätt i ca 50 min. Hon vaknade dock lagom till att vi för andra gången gick förbi Öppna förskolan där det vankades sång, rytmik och fika. Det var första gången Sigrid var på rytmik, utanför lägenheten iallafall, och hon trivdes väldigt bra. De andra barnen var lite yngre än Sigrid, men däremot var inte alla mindre... Det kommer definitivt bli fler besök så jag hoppas Sigrid kommer gilla det lika mycket då också.






Längs Mölndalsvägen


Sigrid dricker ur glas



Galen professor eller en clown?

Jag kan inte bestämma mig för vad Sigrid ser ut som idag. Antingen är hon en galen proffessor som försöker ta över världen eller är hon en clown. Hon saknar ju det galna "muhamuhahaha"-skrattet så det lutar nog mer mot en clown. Hon beter sig mer som en sådan också... :)




Sigrids första kort bakom kameran






RSS 2.0