Det är skönt att bada i värmen



Övningsäta


Snart är det dags för smakportioner för Sigrid. Så det är klart att man måste öva lite innan.



Ok, så gör pappa..



..och så gör mamma.



Då är det väl bäst att jag testar själv!

Brunch i Calanderska parken


Igår bjöd Lisa och Suko på brunch i Calanderska parken. Det var helt underbart att bara sätta sig i gräset efter ett tidigt pass på Arla. Det bjöds på allt god pastasallad, paj, kall öl, morotskaka m.m. Det har väl varit tal om den här brunchen ett bra tag nu men det uppfyllde alla förväntningar :) Tack så mycket.




foto:Hell

Efter att Sigrid visat upp sina konster så fick hon gå laget runt.














Hellre sitta tillsammans....




Denna ballong hade våra grannar under oss satt upp för några veckor sedan. Nu är den tyvärr sönder men budskapet finns kvar. Alla som har sett vår fina framsida förstår vad som det syftas på. För er som inte haft äran att se den så får ni en bild här under. Jag får väl tillägga att det inte är vi som är ansvariga för någon form av trädgårdsskötsel.... :)




Eriksmåla elljusspår 1250 m









Vad letar Ida efter?


Vad letar både Ida och pappa efter som gör att de överger Sigrid?


Hittade de det?


Jepp!

Sigrid sitter (nästan) själv



Hos farfar


Hos gammelmormor


I lägenheten


I trädgården

det är inte handen

63b32c482f391431ced1ecd0232945dd.png

Kolla varifrån!

det är inte handen


camp brynolf

7b9a71afe9d818b0c1eaece46e444297.png

Kolla varifrån!

camp brynolf


Antilop Barnstol


Det är tur att Ida fotar mycket mera nuförtiden. Annars hade jag missat hur söt Sigrid var när hon provade sin barnstol.




AARGHHH



Gårdagens trädgårdshäng









Namngivningen igen

BLOMMORNA (tack Frida)






MATEN (tack många)









UNDERHÅLLNINGEN


Nyss så träffa jag en krokodil, som körde runt i en bil......                                  foto:Magnus?


ISAK




foto: ??

PRESENTÖPPNING (tack alla!)


foto:Nisse

BLANDAT






Gästerna (utom Peder som inte lyckades fastna på bild)











foto:Nisse


foto:Nisse








foto:Magnus


foto:Nisse



Sigrid Lisa Mai-Loise Winsth


foto: Nisse







Eftersom vi inte ville döpa Sigrid men ändå ha någon form av fest för henne så blev det en namngivningsfest. Problemet när man inte är i kyrkan är att man inte har några cermonier att följa. Vi valde att inleda med ett litet tal om Sigrid och sedan i all enkelhet låta Sigrids faddrar, Anton och Magnus, skriva hennes namn på ovanstående ark. Namnen var hemliga för alla utan faddarna så det blev ett litet överraskningsmoment. Efter en rejäl grillbuffé blev det tipspromenad med Sigridtema (morfar Sten vann) och självklart också kaffe och tårta. Bilder från festen kommer i andra inlägg.

Sigrid - helt enkelt för att vi tyckte det var fint och det hette även Sigrids gammelfarmors mamma. Ett av två namn som dök upp på BB utan att vi hade pratat om det innan. Kommer från Sigfrid, Sig = seger, Frid = vacker,skön.
Lisa - Efter Idas mormor
Mai-Loise - Min mammas andranamn. Inte den vanligaste stavningen men fint ändå.
Winsth - Nej, det blev inte en Torstensson till





Förra lördagen..


Igår kväll kom jag, Ida och Sigrid hem från en veckas "semester" i Emmaboda, Eriksmåla och Örsjö. Inte helt oväntat var tåget försenat pga signalfel, den har man ju hört förut. I övrigt gick resan utmärkt och Sigrid sov mer än halva tiden. Anledningen till smålandsbesöket var främst Sigrids namngivning men vi passade på att stanna lite längre då jag inte ska in i mjölkfabriken (läs Arla) förrän i morgon. Det är underbart att man sommarjobbar när man snart är 30....

Vi anlände i Örsjö förra lördagen så jag börjar med bilderna därifrån.


Sigrid är sommarfin.                                                     Foto:Ida


Sigrid har fått låna ett aktivitetscenter/babygym.


Fika hos gammelfarmor och gammelfarfar.




Foto av M=Martin=Idas bror


M


Frida och Sigrid myser.


TIllbaka på Slättvägen och dags för tältresning.


Nu börjar det likna något...


...men Ida och Christine verkar inte helt nöjda.


Tillslut var det dags för lite mat.                               Foto: M

Mindre glad midsommar :(







Nu var det ett tag sen det blev ett riktigt inlägg. Orsaken är bristande tid och bristande internettillgång. Bilder från namngivning m.m kommer nog på söndag eller början av nästa vecka.

Glad Midsommar önskar Sigrid med familj!








här är vi

5080529a633aa6b0f342b47934ca89cb.png

Kolla varifrån!

här är vi


Småland


Idag har vi haft namngivning i Örsjö. Allt gick suveränt tack vare all hjälp vi fått av alla, tack så mycket. Bilder kommer senare när jag hunnit kolla igenom alla. Så länge bjuder jag på några härliga miner från gårdagen.






ersättningsbuss :)

0-231c1e7d48b879d827fc89bd8e151e1c.png

Kolla varifrån!

ersättningsbuss :)


Nisse "jag är inte fanatisk vegetarian" Winsth



Namngivning


Idag bär det av mot stenmurar, granskog, släkt och en ,jag antar, fortfarande tjock katt. Vi ska alltså ner till Småland där det vankas namngivning för Sigrid. Kl. 12 är tiden, sön 14:e är datumet och Örsjö är platsen.







sprutaX2

Idag blev det en spruta i vardera ben för Sigrid. Polio, difteri, stelkramp m.m ska det tydligen hjälpa mot. Det blev höga skrik och många ledsenminer men frågan är om inte det var värst för Ida. Hon var i alla fall tillräckligt stark för att stanna kvar i rummet och distrahera Sigrid med en kanin. Sigrid satt i mitt knä när hon fick sprutan så i fortsättningen tänker hon väl; pappa=smärta :(

Det var inte läge att dra fram kameran inne på bvc så det blir inga bilder på en gallskrikande Sigrid. När hon sen vaknade hemma och fick äta lite var hon rätt nöjd. Det fick jag bild på.


fel tid

60e6c5b10aa653afefdf5139ec041dc9.png

Kolla varifrån!

fel tid Vi råkade komma en timme för tidigt till bvc. Så Sigrid får läsa Amelia så länge.


www.winsth.com

Jag har uppdaterat min gamla hemsida www.winsth.com med lite nya bilder. Jag vet att den inte funkar helt hundra med firefox men jag inte stött på några problem med andra webläsare. Alla nya bilder har funnits på bloggen med det finns lite gammalt att titta på också.


PC eller C64?

Min dator har börjar bete sig lite smått annorlunda senaste tiden. På ett sätt är det ganska vackert då det påminner om när man laddade crackade spel på Commodore 64. På ett annat sätt så är det ganska irriterande...



"- Hon är som en apa, det är kul när hon gör mänskliga saker."


       

http://www.animals.vaty.net/2006/12/funny-bald-monkey.html

Citatet ovan lyckades jag kläcka ur mig härom morgonen. Stämmer?

Söndagsbesök


Det är skönt för Sigrid att Lisa kommer och håller en skyddande hand. Sigrid blir (oftast) glad när hon får träffa andra än mamma och pappa. Till och med om det är Suko ;)




sov sött







Orsaken till smärtan i mina fingertoppar








då var det röstat och klart

0-5fd954d1d45e59b31d75c552d822aad2.png

Kolla varifrån!

då var det röstat och klart


det är en dansk i vårt hem

0-75e1fd7e6c8d80c9302eed3e566635c8.png

Kolla varifrån!

det är en dansk i vårt hem


Gissa nya prylen







Idag är det röd dag


Idag "firar" vi Sveriges nationaldag med att åka ner på stan, dvs komma utanför lägenheten. Men framförallt firar vi Sigrid som idag är tre månader gammal. Helt sjukt! Självklart ville jag ett foto på stora tjejen vilket innebar en mindre nöjd dotter i mitt knä. Men ett kort blev det i alla fall :)




Äntligen!

1993 upptäckte jag den gamla rockräven Neil Young genom MTV Unplugged. Han har sedan dess lyckats peta ner Guns n´ Roses från förstaplatsen i mitt musikhjärta. Eller kanske, det är svårt att putta ner Axl & Co ,men jag tror nog att han har lyckats. Han har definitivt åldrats med större värdighet än Axl. Ända sen 1993 (om inte ännu tidigare) så har det varit snack om att en stor samlingsbox med outgivet material ska släppas. Med jämna mellanrum har rykterna kommit men varje gång har det visat sig vara just bara rykten. Men igår släpptes äntligen första volymen (av fyra antagligen) som sträcker sig mellan 1963-72. Den innehåller 10 DVD (alternativt Blu-ray) + en fet bok.

Inom en snar framtid (snälla cdon, skynda er) så är denna box min. Alla låtar finns visserligen redan på spotify så jag kan stilla mitt begär lite...



Sleeping in my gym

Det kanske bara är jag, men när jag ska börja en mening som innehåller "sleeping" så börjar jag alltid att nynna på en viss Roxettelåt.

Ikväll är läget bättre på Brynolf och vi ser definitivt piggare ut än vad jag gjorde på förra inlägget. Idag tyckte jag att det blev ovanligt tyst brevid mig och tittade ner på golvet. Där hittade jag följande lilla sötsak.






sjukstuga

 


Amma liggande

Nu när skenan och kudden är borta är det liggande amning som gäller igen. Man blir lite nostalgisk och tänker tillbaka på BB-tiden. Det var ju så längesen.....


Grattis M!



Stilstudie



Sug på den du!


Hos oss är det lite krassligt och Sigrid har haft svårt att sova ett par nätter. Nu känns läget bättre för hennes del men både Ida och jag känner hos småsjuka.

Sigrid har börjat att ta allting som finns i närheten och stoppa in det i munnen. Det spelar ingen roll om det är en tvättlapp eller mammas lår.











RSS 2.0