Målarverkstad/fikastund

Vi tänkte Sigrid skulle få rita lite med kritor idag men det blev bara mamma och pappa som ritade. Sigrid var mer fokuserad på att äta kritorna. På tal om att äta så gick det riktigt bra vid frukosten idag. Sigrid tyckte det var roligt att äta macka och yoggi. Hon lyckades faktiskt äta yoggi med sked alldeles själv (ett par skedar iallafall).

Och så fick hon också vara vid den väldigt spännande diskmaskinen idag. Om barnmorskan tycker hon är tanig så kan jag ju bara visa hennes rumpan på den sista bilden :)








BVC idag


Vilken oerhörd kompetens vi fick uppleva på BVC idag. not!
Vår ordinarie barnmorska var inte där så vi fick någon annan. Som inte kunde mäta, tjatade om Sigrids vikt (hon väger för lite) och virrade till det om ettårskontrollen totalt. Jag och Ida lyckades i allafall hålla oss från att bli arga :)
Redan nästa vecka ska jag och Sigrid tillbaka för läkarbesök och vaccinering, hoppas Lisbeth är tillbaka.




Hej, och välkomna till Hajk!


Sigrid och jag roade oss lite med några vinylskivor idag. Tyvärr visade hon inte så stort intresse som jag hoppats på ;)
Hon blev t.o.m rädd för dom.


gungeligung


 

 



 


Snusmaracas



Hmm, vad ska vi leka med nu då?


Ja!! Pappas snus!


Sån tur att de är fyllda med ris/spagetti och igentejpade.....


Vi håller oss inne idag...

..var min första tanke. Men det fick bli en snabbis till Willys. Snabbt gick det.


Mammamys



 


Sigrid och pappa magsjuka



Jag försöker ta kort på när Sigrid försöker gå....







Nere pga magsjuka (pappa och dotter)


Jag kunde lägga ut en bild här men jag avstår.

Årets första (och sista?) pulkarace!


Jag var sjukt trött när jag släpade mig iväg till Batterigatan i går för att åka pulka och grilla korv. Ida och Sigrid kunde tyvärr inte följa med pga sjukdom. Jag var i alla fall väldigt nöjd att jag masade iväg mig. Trevligt sällskap, grymma backar (förutom stenen som tog sönder mitt tefat), god korv, underbar choklad med whiskey m.m gjorde kvällen lyckad. Men idag har det varit seeeeeeeeeeeegt. Börjar vakna till liv nu men jag hoppas inte för mycket.















Skype

Idag har Sigrid skypat med mormor. Nu ska det bara fixas till de andra gamlingarna om det går.


Dagens rapport

Nu börjar man komma in i det lite mer, både Sigrid och jag. Idag har Sigrid b.la. busat, sovit två gånger, ätit mat (burkmat), badat, ställt sig upp flera gånger, tjurat lite, gosat med Lin Baba och mig, träffat de nya grannarna, ätit smoothie, sjungit, lyssnat på pappas gitarrspel, läst 114 böcker, lekt i köket och gått ett par steg.
















Hur var det nu vagnen funkade ?



Åhh vad det är skönt att bada!

Extra skönt är det att spola med munstycket på magen.






Vi var överens vid frukosten men sen så...




En snorig Sigrid och en orutinerad pappaledig pappa var inte helt överrens idag. Hon ville inte min mat (jag som lagade både spagetti/tomatsås och omelett) och inte burkmaten. Det enda som funkade var vällingen. - ha, ha som hon säger när hon får flaskan. översättning: jag vann!
Hon ville inte heller sova inomhus trots hon var hur trött som helst. Så jag fick släpa mig ut i skitvädret en och en halv timme. Snälla vår, kom snart :)


Två steg idag!!!


Kolla vilken oerhörd sträcka Sigrid gick idag :)


Gestaltning i skolan

Idag hade jag min sista lektion på ca 7 1/2 månad. Just nu känns det ganska skönt, få se om jag kommer att sakna det om ett tag. Vi redovisade vår gestaltningsuppgift och det gick väldigt bra tycker jag. Alla grupper var duktiga så det var en trevlig eftermiddag. Jag ska inte gå ini detalj vad vi gjorde för något men vi utgick från följande bilder.






















Fåglarna

I veckan upptäckte Sigrid våra fina fåglar vi har i taket. Och när jag blåste för att de skulle röra sig så blev hon helt till sig. Så när hon vill till fåglarna så sätter hon i gång med att blåsa. Och så passade mormor på att lära Sigrid att "peka".. det syns inte jättebra på bilden men pekandet innebär att hon böjer pekfingret fram och tillbaka.





..och ja, morfar sover......

Farmor&bror

Nu är det farmors tur att vara barnvakt efter att mormor och morfar åkt (Tusen tack igen!). Jag har min sista skoldag imorgon innan jag går på föräldrarledigheten så vi behövde lite hjälp med passningen av Sigrid. Jag sitter nu vid datorn och Sigrid leker för fullt med farmor utan att bry sig om mig alls.. så det ska nog gå bra imorgon :)

Bilden längst ner är min stilige bror som jag skypar med.




Ficklampelek







Pingu


Bada!!


Ullared


Idag bar det av mot Ullared tillsammans med Sigrids mormor och morfar.  Och det var faktiskt inte alls mycket folk på Ge-kås.

Ida kom alldeles nyss med kvittot som hon gått igenom.
- Det här är vad du handlat för. (63 kr)
- Det här är vad du ska betala mig. (2085 kr)

hmmmm.. hur gick det här ihop? Sanningen är väl att jag handlade saker som var enbart till mig för 63 kr + lite mat och att Ida räknade lite smått fel.









Seeeeeeeeeeemlor



Ge-och-ta leken med mormor och morbror

Hon är lite ohyfsad och är inte ens nära att säga tack..


Lek med Linus och Ville







Sigrid på catwalken


Sigrid visar upp sin fina julklappströja från NY. Än så länge får hon ha med sig vagnen på catwalken. Och mjölskummaren från IKEA är vinterns måste-accessoar.




Best Of Julafton II (Eriksmåla)


I väntan på tomten?








Best Of Julafton (Örsjö)


Bättre sent än aldrig..

Sigrid spelar clown som vanligt














Vår dörr är en väldigt fin dörr



Vi är redo för grillsäsongen!



Gårdagens och morgonens skiva

Utan konkurrens är det "Hästpojken - Från där jag ropar" som Sigrid går igång på mest just nu. Gärna Gitarrer&bas, trummor&hat eller Skit i allt som är svårt och all din oro.



Hemmapappa och iMacägare

Idag är det lite uppvärmning inför föräldraledigheten som börjar nästa tisdag, tjoho!. Ida har sin första dag på jobbet sen nästan ett år så jag är hemma med Sigrid. Inga konstigheter än så länge :)
Idag kom min nya dator (fin är den) så förhoppningsvis kommer det lite bilder snart.

Det dröjer ett tag till tyvärr...


Innan jul skrev jag att det inte skulle komma så många inlägg närmaste tiden. Detta var främst på grund utav brist på tid och internetuppkoppling.

Nu kommer det dröja ytterligare ett tag då min dator kraschade på julafton...snyft,snyft.
Skadeanmälan är gjord idag och inlämning till verkstad sker antagligen på torsdag. Då jag tror att moderkortet har pajat så kommer det nog inte vara värt att laga den. Så det är inte helt omöjligt att de sparade tatueringspengarna går åt till en iMac inom en snar framtid (nej bror, inte de öronmärkta pengarna).


RSS 2.0