babysitter


En liten promenad till Mölndal slutade med ett babysitterköp. Valet stod mellan en jättebillig, men hemskt illröd, snobbensitter och en lite dyrare men betydligt mer neutral grön babysitter. Vad det blev ser ni nedan.


bröllopsklänningen?




Idag damp det ner en klänning från Örsjö. Mormor tycker tydligen inte att Sigrid hade tillräckligt fina kläder ;)
Den passade fint ihop med Sigrids "amerikansk fotboll"-axlar.

svensexa


vad jag önskar att jag inte hade några spärrar... då hade ni fått se finfina kort.

Just nu är det svensexa!



94 kr


det lär tyvärr inte räcka för att rädda budgeten, men tack ändå skatteverket.

Sigrid börjar bli van nu...




Tack för alla fina presenter och överraskningar igår.

Då den delikata damen duschar dåsar dockaktiga dottern djupt, det du!




Nu när jag kommer vara lite mer i skolan kan det vara svårt för Ida att hinna ta en dusch. Som tur är så verkar Sigrid gilla ljudet av duschen och idag så somnade hon under tiden Ida var inne.

Serievecka i gbg




www.serieveckan.se
För er som har tid och ork, åk dit. För egen del lär det inte bli av. Får nog prioritera dotter och skola först. :)

Söndagsbesök av Magnus, Linn & Isak




Isak lånade Sigrids hörselkåpor.






liten och stor

Tack för sängkläderna och lånegrejerna (vi får se hur snabbt ni ska ha tillbaka dem)!

Lördagsbesök av Anton & Linn






Träning ger färdighet Linn :)

Tack för de suveräna presenterna, hörselkåporna var grymma. Tyvärr har Sigrid börjat skrika varje gång vi försökt sätta på henne dem. Då var kusinen Isak (Sigrids alltså) desto nöjdare med kåporna på. Se inlägget över för bild.

Sigrid helt enkelt...








Sigrid gör sig redo för att åka uppskjutet :)
(det är salva runt ögonen, det är inte Turbonegro/Alice Cooper/Kiss-sminkning)

Bad på Östra Sjukhuset







mormor och morfar på besök







Ett helt lass med presenter kom från småland. Tack så mycket!



Vad betyder den här minen?

tag i mölndal



tags i fredriksdal









vår i gbg






Angående vem Sigrid liknar...


Jag har hört från många håll att Sigrid liknar Ida. Jag om någon skulle vara glad om det fortsätter så.

Men.

Jag tycker ändå att det är svårt att bortse från att hon har vissa drag från mig....

bedöm själva


Nu funkar hemtelefonen...

... om någon vill något.

Nallar, pyjamas med ett statement och besök.







Här har jag pumpat upp färgerna så ingen ska undgå den helt underbara regnbågspyjamasen. Den är en del av Ica Maxis nya satsning på politiska barnkläder... eller inte.



Sasa och Lisa dök upp på en fika och bebisinspektion. Sigrid trivdes gott i sällskapet .)

Inlägg nr 200

Även om alla inlägg inte har haft foton så är jag förvånad över min produktivitet. När jag startade bloggen ville jag ha en morot för att fota mer och bättre och det har den funkat utmärkt som. I och med Sigrids födelse har inläggstakten ökat men till och med jag lär väl tröttna på att fota samma bebis allt för lång tid i sträck. Jag vet i och för sig att många släktingar kommer följa bloggen främst pga Sigrid så det lär väl fortsätta bli en del bebisbilder.Och vad annars ska jag fota när hon tar all uppmärksamhet :)

Igår var farmor och farfar på besök i storstaden. Sigrid var lite extra söt och även om hon inte uppfattade presenterna så blev jag och Ida glada för dem. Jag kan väl passa på att hälsa till mamma att en del av slanten gick till en barnkammarbok idag (den silvriga). Vi hann med en underbar promenad i solen då Göteborg visade upp sin bästa sida. Det blev självklart också gullande och fotogaferande.









Sådan far sådan son.

Då var det dags för pappa att amma.







Försök att inte stirra för mycket på mina underbara manboobs :)

Då var det dags för napp!


Vi hade tänkt vänta tills hon var en vecka gammal innan hon skulle få napp. Men med endast ett par minuter kvar så fick vi ge upp :)  Den är ingen superfavorit men tillsammans med "Trollmors vaggsång" så är det lite lättare att få henne att sova.


Något helt annat..



Första badet


Idag var vi inne på Östra och fick tillfälligt plocka av skenan för kontroll och badning. Då det skulle vara Sigrids första bad så hade man såklart tänkt att det skulle vara mysigt. Det blev inte riktigt så. Var var inne på ett trångt kontor och innan Sigrid var i badet så var hon hungrig och skrek mest hela tiden. Men hon verkade trivas de första 10 sekunderna... Första bilden är när vi precis tagit upp henne ur badet. Själva badningen fick vi bara på film så det kommer kanske så småningom.







Mjölk var tydligen bättre än bad!




Pappa och Sigrid var trötta efter sjukhusbesöket.

Lustgas är gött!



Telefonproblem II

Jag pratade precis med BBB och de kom fram till att skicka ett nytt modem nog är bästa lösningen. Möcke trevlig kundtjänst får jag tillägga :) Så vi är utan telefon i säkert en vecka till. 

Telefonproblem


Vår fasta telefon har inte fungerat sen vi kom tillbaka från BB men jag jobbar på det. Vi kan dock nås på mobilerna. Vi har dem på ljudlöst så tveka inte att ringa, vill eller kan vi inte svara så gör vi inte det.


Grattis Tappen och Jenny! ...och Linus förstås

Det blev en pojke till

Så här såg det ut för ca 2 år och 3 mån sen.







Puss från Sigrid



Syskonkärleken är ganska ljummen...




Det här det närmaste kontakt som "syskonen" haft hitills. Man kan milt säga att Agnes är lite avvaktande. Man ska väl vara glad så länge hon inte är aggresiv.

Den uppmärksamma ser att Sigrid ligger i soffan. Idag har vi faktiskt tagit oss ut ur sovrummet och börjat leva liiite som normalt. Vi har haft på tvn för första gången på fem dar och spelat Neil Young för Sigrid.

När man fick fika på bb fick man även en cd-skiva från region väst. Till min lycka upptäckte jag igår att det fanns med två låtar med Håkan featuring Göteborgs symoniker! Tyvärr började Sigrid gråta första gången jag satte på skivan men idag låg hon och njöt.


Tack!



Tack för alla gratulationer, kort, blommor, kläder, pengar, snälla ord och goda tankar!





Dagens Sigrid




Tänk om de alltid kunde se ut så här..

Jag får väl erkänna att man inte ställt om dygnsrytmen än. På nätterna handlar det mycket om mat,bajs och skrik. Det handar å andra sidan också mycket om att ligga på pappas bröst och sova (supermysigt).

Just nu känns det ganska stressigt och man hinner inte riktigt bocka av "att göra-listan". Men vi har ju bara varit hemma i tre dagar snart och både igår och idag har det varit kontroller. Idag var vi på hörselscreening och PKU-test. Hörseltestet var inga problem och hon låg i princip och sov när det genomfördes. PKU-testet innebar att det skulle tas ett blodprov i handen och det gick väl sådär för barnmoskestudenten att hitta blodådran. Men Sigrid fick sin hämnd vid navelkontrollen då hon bajsade ner studenten med en härlig gul laddning. :)

Det finns egentligen hur mycket som helst att skriva men nu måste jag gå och fixa mat...

Sigrid "skenan" Winsth




Idag var vi hos ortopeden på Östra Sjukhuset där vi fick bekräftat att Sigrid hade höftledsluxation, dvs att höftkulan hoppar ur led. Först blir det sex veckor med skenan och efter det 6 veckors fixering med någon slags kudde. Höften ska funka bra efter 12 veckor och det enda är att det blir lite bökigare för oss med blöj- och klädbyten.




Så här kan man se ut om man har en aningen för stor overall på sig...



Här sitter jag med min skena och har det bra.


Det här har vi inte sett mycket av... än




Nu har Håkan kommit... fast det blev en söt tös.

Namn: ej bestämt men vi väljer mellan Astrid eller Sigrid
Födelsetid: Klockan 6.14 6:e mars 2009
Längd: 51 cm
Vikt: 3560 g




6 minuter gammal




2 1/2 timme gammal och fortfarande lite boxarnäsa :)




Otroligt söt mun












Strax innan hemfärden från BB. Hur söt som helst!
Tack så mycket för skjutsen Suko och tack Lisa för grymt gott bröd.

Dry socket


- Du har en så kallad "dry socket", säger tandläkaren på sävlig norrlänska.

Denna dry socket innebär att det inte blöder tillräckligt mycket i det hål där min tand satt (drabbar ca 10 %). Det innebär också att det gör förbannat ont. Hela tiden.

Igår trodde jag att räddningen kom då tandläkaren stoppade ner någon gegga i hålet som skulle skydda och verka smärtstillande. Det höll i ett par timmar sen kom värken tillbaka...
Denna gegga ska dessutom bytas ut varje dag så resten av veckan blir det till att springa till tandläkaren. Nästa vecka hoppas jag att värken har gått ner lite för då har tandläkaren skidsemester och jag står utan smärtstillande gegga.

Nu byter vi ämne till något roligare; Håkan. Vi var hos barnmorskan igår och allt såg riktigt bra ut. Han hade borrat ner sig rejält och hjärtljud och fundusmått var bra.

Personligen hoppas jag på ankomst på söndagmorgonen. Detta skulle innebära att jag slipper jobba och Håkan blir född på internationella kvinnodagen. Detta vore ju ännu mer passande om Håkan är en tjej.


Barnet ska heta Håkan.....eller blir det Brynolf?










Enligt Varbergsgatans spårvagnskur gäller ett nytt namn på kommande barnet. Att det just står SKA gör en diskussion överflödig. Hade det stått BÖR eller KAN så hade man kunnat diskutera det, men nu verkar det som att det får bli Brynolf istället för Håkan :)
Vi är inte skyldiga men texten har stark anknytning till ett visst hus (nr 10) på Brynolfsgatan ... och därmed till oss också.

39+3





Hush little baby, don´t say a word...










 
Idag har vi bäddat babysängen och köpt blöjor. Det börjar närma sig...

RSS 2.0